Activiteiten

Duurzame energie voor industriële gebouwen: warmtekrachtkoppelingen, zonnepanelen en windmolens

Met een turbulente energiemarkt komt het er, zeker voor grootverbruikers in de industrie, op aan verstandig om te springen met energie. Het verbruik drukken is één ding, zelf energie opwekken een ander, maar slim omspringen door voorgaande op elkaar af te stemmen misschien het belangrijkste. Bij Afschrift zetten we om die reden, naast zonnepaneelinstallaties en windmolens, ook reeds geruime tijd in op warmtekrachtkoppelingen: een technologie die het mogelijk maakt om in industriële gebouwen gelijktijdig stroom en warmte op te wekken. En je stroomverbruik dus te drukken.

 

 

Warmtekrachtkoppeling voor een flinke energiebesparing

Het concept van WKK’s - languit warmtekrachtkoppelingen - is gericht op het gecombineerd opwekken van warmte en elektriciteit bij een gelijktijdige vraag. Waar bij de traditionele manier van een gescheiden opwekking veel nuttige warmte verloren gaat, wordt deze bij WKK’s of micro-WKK’s gevaloriseerd.

 

Het AC-traject van zonnepaneel- en windmoleninstallaties

Vanuit onze overtuiging voor duurzame energiebronnen hebben we bij Afschrift intussen al meerdere WKK-systemen, alsook de AC-trajecten (van netaansluiting tot omvormer) voor zonnepaneelinstallaties en windmolens gerealiseerd, tot vermogens van zelfs 30 MW. Voor dergelijke groenestroominstallaties laten we niets aan het toeval over, en realiseren we alles in-house, van de engineering over de installatie en de bekabeling tot de indienststelling. En mocht je ook nadien nog wisselstukken of technische ondersteuning nodig hebben, dan zijn we er voor je!

 

 

Wil je van grijze naar groene stroom?

Tijd om kleur te bekennen!

Bij Afschrift geloven we sterk in WKK-installaties, windmolens en zonne-energie, tot vermogens van 30 MW. Hiervoor nemen we de engineering, installatie en indienstneming voor onze rekening.