Activiteiten

De bekabeling en vernieuwing van jouw datanetwerk

Als een schakelkast het hart van een onderneming is, dan zijn de kabels de aders die de verschillende onderdelen van dat industriële organisme moeten zien te voeden. Met energie of met data. Om te vermijden dat jouw databekabeling letterlijk een niet te ontwarren kluwen van kabels wordt, stellen we ons graag ten dienste voor het trekken van kabels, het plaatsen van kabelgoten, het patchen van kabels tot zelfs het testen van netwerkkabels.

 

 

Draadloos vs. bekabeld

Hoewel draadloos in een particulier omgeving de norm is (denk maar aan wireless charging, NFC of protocollen als bluetooth, WiFi, Zigbee of Z-Wave), zweert men in industrie bij vaste bekabeling voor de uitwisseling van data. En ook al is ook daar cloudcomputing in opmars, door te opteren voor het fysiek bekabelen van je machines, heb je de garantie dat bedrijfskritische data intern blijven, en ook van buitenaf moeilijk toegang kan worden verkregen tot je geautomatiseerde processen.

 

De eisen voor industriële datanetwerken

In industrie worden hoge eisen gesteld aan databekabeling. Dat valt zeker te verantwoorden. Zo horen kabels niet enkel snel data te kunnen overbrengen, ze moeten ook betrouwbaar zijn, een hoge bandbreedte te bieden en bestand te zijn tegen ruige omstandigheden gangbaar in deze context. Om dit te garanderen over veelal grote afstanden, gaat de keuze haast altijd uit naar glasvezelbekabeling, waarbij pakketjes digitale data in de vorm van hoogfrequente lichtpulsen door deze kabel worden gestuwd.

 

Single en multi mode glasvezelkabels

Bij Afschrift werken we zowel aan de hand van multi-mode (50/125µm) als single-mode (9/125µm) glasvezelkabels, die elk hun eigen voordelen hebben. Waar bij single-mode glasvezel ledlicht razendsnel doorheen een dunne kabel wordt gestuwd, gaat het bij multi-mode bekabeling om laserlicht dat (in tegenstelling tot single-mode glasvezel) zal weerkaatsen op de zijwand van de kabel.

 

De keuze voor de juiste glasvezel wordt bepaald in relatie tot jouw behoeften. Voor telenetwerken gaat die keuze meestal uit naar single-mode glasvezel, maar om binnen een industriële context interferentie van de vele andere elektrische signalen buitenspel te zetten, gaat de keuze hier veelal uit naar multi-mode glasvezelbekabeling. Hoe dan ook, Afschrift staat je bij om lange dataverbindingen te leggen en grote gegevensoverdrachten te verzorgen, ongeacht het aantal machines of systemen.

 

Plaatsing en onderhoud door gecertificeerde installateurs

Afschrift niet enkel garant voor jouw perfecte datanetwerk, maar voorzien we ook in de confectionering (afwerking met pigtails) en het herstellen van kabels door middel van fusielassen.

 

 

Op zoek naar een betrouwbare verbinding?

Schakel Afschrift in voor je datanetwerken!

Afschrift | Databekabeling