Activiteiten

Bordenbouw op maat

In een industriële omgeving kunnen verdeelkasten gerust worden aanzien als het kloppend hart van een elektrisch aangestuurde en geautomatiseerde installatie. Om een productietechnisch infarct te kunnen vermijden vergt de bouw van deze stuur- en verdeelborden dan ook flink wat perfectionisme. Alleen zo is niet alleen een kwaliteitsvolle afwerking van de kast zelf mogelijk, maar kan je ook de vooropgestelde bedrijfszekerheid en veiligheid waarborgen. Een kolfje naar de hand van Afschrift.

 

 

In 4 stappen naar het perfecte stuur-, verdeel- of vermogensbord

Om tot het perfecte verdeelbord conform IEC 60204 voor jouw toepassing te komen, zijn slechts 4 stappen en 1 partner nodig.

 

 1. Concept
  Op basis van de reële condities in jouw productieafdeling komt ons in-house tekenbureau in nauw overleg met jou als klant én onze engineeringafdeling met een eerste concept van de elektrische schema’s op de proppen, uitgewerkt in de hoog aangeschreven engineeringssoftware EPLAN. Vermogensberekening, kortsluitstromen en de warmtehuishouding van de verdeelkast worden hierbij gedetailleerd in kaart gebracht. En niet te vergeten: bij dit concept anticiperen we ook op de toekomst, onder meer door de modulaire uitbreidbaarheid in te calculeren, en ook een suggestie te doen naar het omarmen van duurzame energiebronnen.

 

 1. Creatie
  Met deze gedetailleerde plannen gaat onze technische afdeling aan de slag voor de productie en assemblage van jouw verdeelkast op maat. Hierbij verkiezen we bij Afschrift resoluut voor merken en producten van de hoogste kwaliteit, gebaseerd op de recente technologieën maar reeds beproefd in de praktijk.

 

 1. Configuratie
  Om te anticiperen op moeilijkheden in de praktijk, verkiezen we om de processen vooraf te simuleren en te visualiseren via SIMATIC WinCC van Siemens. Dit laat toe om de software die nodig is om industriële processen te automatiseren, volledig in-house te ontwikkelen, configureren en programmeren, ongeacht of het nu gaat om een bedieningspaneel op een machine of een meer complex besturingssysteem op SCADA-niveau. Mocht uit deze visualisatie blijken dat de oplossing op maat eventuele gebreken vertoont, kunnen onze specialisten deze vanop afstand verhelpen, nog voor deze zich in de praktijk kunnen manifesteren.

 

 1. Commissioning
  We won’t leave you to your own devices. Anders gezegd: eens de verdeelkast is gebouwd en verbonden, houdt het voor Afschrift nog niet op. We laten je niet aan je lot over. Want nog meer dan een onberispelijk eindproduct, is de goede werking van dat systeem in jouw bedrijf essentieel. Via één single-point-of-contact kan je er vanop aan dat het theoretisch concept door onze eigen studiedienst perfect wordt vertaald naar de praktijk, volledig conform de IEC 61439-1 en IEC61439-2 normeringen voor vermogensschakel- en verdeelinrichtingen. En dat je productie draait als nooit tevoren… En dat ook blijft doen, aan de hand van de juiste wisselstukken!

 

Op zoek naar een specialist in bordenbouw?

Maak connectie en start jouw project!

Afschrift | Bordenbouw