Activiteiten

Automatisering van productieprocessen

Efficiënt produceren lijkt een evident objectief, maar het behelst een zeker evenwicht tussen mens en machine, tussen persoon en proces. Door je werknemers repetitieve taken gedeeltelijk of volledig uit handen te nemen door de automatisering van bepaalde processen, slaag je er in al je resources in te zetten op hun respectievelijke sterktes. De machines op zwaar en repetitief werk, de mens op taken waarbij de creatieve geest wordt aangewakkerd. The best of both worlds, zeg maar, waar we met Afschrift graag aan bijdragen via industriële automatisering. 

 

 

Automatisering als antwoord op outsourcing & offshoring

In een niet zo ver verleden werd industriële automatisering aanzien als een bedreiging voor lokale jobzekerheid. Intussen is het omgekeerde gebleken. Door je processen gedeeltelijk of volledig te automatiseren, kan je je individuele werknemers meer uitdagen om de werktijd nuttiger in te vullen. Boven laat industriële automatisering je ook toe om:

 

  • Custom software
    Bij Afschrift kun je terecht voor software op maat. Voor ieder project gaan we op zoek naar de beste oplossingen en gaan we geen enkele uitdaging uit de weg.
  • Korte keten
    Door onze in-house engineering en montage op de werf staan we garant voor een snelle reactie indien nodig. Extra aan te sturen motor? Geen probleem. Uw elektrisch plan, software en montage worden direct geregeld.
  • Diversiteit
    Van packaging tot processturingen, van lichtsturingen tot energieopvolging. Doorheen de jaren hebben we tal van diverse projecten afgeleverd, wat zorgt voor een uiterst brede kennis.

 

How we (make your production) roll

Bij Afschrift stellen onze ingenieurs alles in het werk (inc. bekabeling en montage om je productieprocessen via PLC’s, HMI’s (Human Machine Interfaces) en overkoepelende MES- en/of SCADA-systemen deels of compleet te automatiseren en op die manier je concurrentiepositie te verbeteren. Dankzij het toegenomen rendement van je machinepark zal je niet enkel besparingen weten te realiseren op vlak van grondstoffen en energie, maar ook op vlak van tijd. Gezien je machines, aangestuurd door de juiste parameters, voortaan steevast op hun meest efficiënte werkingspunt (BEP) zullen draaien, wordt ook hun levensduur verlengd.

 

Inzicht & opvolging in je processen

Gezien we jouw geautomatiseerde processen volledig en gedetailleerd visualiseren doorheen iedere stap van het proces, verkrijg je eensklaps meer inzicht via een gebruiksvriendelijk dashboard. Daarvoor gebruiken we de meest recentste technologie zoals WinCC waarmee we snel remote bijstand kunnen voorzien.

 

 

Wil jij je processen automatiseren?

Breng je project meteen in beweging!

Afschrift | Automatisatie